Geplaatst op Geef een reactie

Shrug met het reliëfstokje

Hallo hallo,

Enige tijd geleden ben ik begonnen met het maken van een shrug. Shrug is een soort van oversized vest. Beetje nonchalant stijltje! Past wel bij mij 😉

Ik had al verschillende soorten zien hangen in de winkel. Hartstikke leuk natuurlijk en veeeeels te duur. Nouja dat viel ook wel mee. Bij sommige is het zeker nog te doen. Zoals bij New York fashion hier in Winterswijk. Altijd wel een leuk prijsje! Maar zoals mn zus altijd zegt: dat kan ik zelf ook! Is toch veel leuker??
Dus we gingen weer lekker aan de slag.
Maar hoe moet je nu toch beginnen en hoe wil je dat hij eruit komt te zien? Hoe het eruit moet te komen zien is wel duidelijk. Dat hebben we wel in de winkels gezien. Maar of dit lukt? Achja we gaan het proberen! Leuk kleurtje uitkiezen en genoeg bollen meenemen en gaan met die banaan.

Zelf heb ik gekozen voor de reliëf steek. En dan gecombineerd met een stokje.  Een reliëfstokje dus 😉 Dit maakt de shrug straks erg rekbaar om te dragen. Lekker nonchalant dus!

Wat is een reliëfstokje? Goede vraag! Met reliëf maak je hoogte en laagte verschil in je haakwerk. Die kun je zelf zo breed en zo kort maken zoals je zelf wilt.

Zelf koos ik om, om de 5 stokjes te wisselen en zo reliëf te creëren. Dit leg ik uit in een YouTube filmpje. Beeld zegt het beter dan woorden.

Het filmpje :

Voor mijn shrug heb ik 89 losse opgezet met de haaknaald nr. 8.
Ik gebruikte de Fenna wol met een mooi kleur verloop. Is nog niet eens zo duur in aanschaf en is verkrijgbaar bij de Wibra.
Heb je de lossen opgezet? Haak dan vervolgens nog 3 losse (is het eerste stokje) en haak dan 1 stokje in de 4e losse, enzovoort. Zo eindig je met 90 stokjes. Keer je werk en maak om de 5 een reliëf stokje volgens het YouTube filmpje.
Aan het einde van de toer maar ik telkens 2 losse en keer het werk en haak 1 stokje om het eerste stokje heen. Dit gaf in mijn ogen het mooiste resultaat.

Na een tijdje ziet het er zo uit:

image

En daar zit je dan met een soort van vierkante lap die je gehaakt hebt.
Bij mij zijn er 5 bolletjes Fenna ingegaan.
Ongeveer een meter bij een meter.

Vervolgens komt het afhaken. Zelf heb ik in totaal 10 stokjes aan elkaar gehaakt als zijnde de mouw.
Leg je lap binnenstebuiten met de puntjes op elkaar. Steek je haaknaald door het eerste gat naast het eerste stokje(de punt). Doe dit ook met de lap erachter. Maak vervolgens een vaste. Doe dit met de volgende 9 stokjes erna.
Heb maar even een foto gemaakt hoe ik het heb gedaan:
image

Doe dit aan beide kanten.
Werk ze netjes af en voila!

Een shrug!

image

image

image

Hopelijk heb je hier wat aangehad!
Ik zal hier ook een pdf bestandje van maken en verwerken bij de haak patronen.

Liefs Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.