Ja of appel jam nu echt mogelijk is. Geen idee. Google hielp mij ook niet echt.
Wel hoop appeltaarten en appelmoes. Maar dit willen we niet, dacht ik!
Laat ik nu net 2 appel boompjes hebben!
Helaas nouja.. Helaas .. ? Het zijn groene appels. De lekkere zure. Maar het zijn er teveel om alles op te eten. En de kleintjes zijn extra zuur!
Wat dan. Juist jam!
Zo kwam ik dus op het idee. Gelukkig is het heel simpel om jam te maken. Je hebt namelijk alleen wat suiker en gelei nodig. Tegenwoordig heb je ook gewoon kant en klare pakjes staan. Mega handig natuurlijk!
Dan hop hop! De appeltjes schillen en in de blender. Het ziet er daarna alleen mega goor uit…
Ieuw, is mijn eerste gedachte!! Komt dit nog goed??
Op het pakje staat, aan de kook brengen en dan 1 minuutje aan kook en goed blijven roeren.
Zo gezegd zo gedaan!
Dan moeten we het hele hete prutje in de potjes gieten. In andere woorden…. Dat word dus 1 grote troep! Gelukkig viel dat hartstikke mee.
Dan 5 minuutjes op kop!
En dan voila!!
Appel jam!!!
Nu afkoelen, ik laat mijn mening over de smaak later horen.
Liefs,
Marjolein